La CE fa un toc d’alerta al govern espanyol per incomplir la Directiva de Morositat

Arran de la pregunta dels tres eurodiputats de Junts i Lliures per Europa, la Comissió Europea fa un toc d’alerta al govern espanyol per incomplir la Directiva de Morositat.

El Comissari pel Mercat Interior, Thierry Breton, reconeix que l’estat espanyol no compleix la Directiva de Morositat i que la Comissió farà tot el possible perquè les seves recomanacions s’implementin en el Pla de Recuperació i Resiliència de l’estat espanyol.

El passat 17 de juliol, els eurodiputats de Junts i Lliures per Europa, Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí, van enviar una carta al Comissari Thierry Breton, on es demanava per l’estat del procediment d’infracció al que la Comissió europea havia sotmès a l’estat espanyol davant el reiterat incompliment de la Directiva de Morositat.

En el context de crisi provocat per la COVID-19 amb 122.000 Pimes tancades (comptabilitzades al mes de març del 2020) i un 43% dels comerços en risc d’abaixar la persiana davant els retards en els pagaments dels proveïdors, tant públics com privats, Junts i Lliures per Europa, va demanar a la Comissió conèixer les mesures concretes a les quals es veuria sotmès l’estat espanyol si continuava aquest incompliment i si el mateix afectaria als fons “Next Generation EU”.

El Comissari pel Mercat Interior, Thierry Breton, ha respost que aquest continuat incompliment tindrà conseqüències en els futurs fons de Recuperació i Resiliència i reconeix que les autoritats públiques espanyoles han de fer molt més per evitar la morositat ja qui acaba pagant són sempre les petites empreses que no poden fer front al retard de pagament dels seus proveïdors.

Pel que fa al procediment d’infracció contra Espanya iniciat el 2015 pels retards en els pagament del sector públic, Thierry Breton, afirma que els procediment continua obert, tot i la millora pel que fa a les Comunitats Autònomes i les entitats locals.

La Comissio Europea també informa els eurodiputats que crearà un observatori virtual de la morositat i sistemes pilot de mediació, per tal d’agilitzar els pagaments pendents i evitar la judicialització dels processos d’impagament, dins del marc de l’Estratègia per les PIMEs de la UE.

Brussel·les, 18 de Novembre de 2020

Fes córrer la veu:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on linkedin