Reclamem, de nou, l’obertura del Coll de Banyuls

En una carta conjunta adreçada a la comissària d’afers interns Ylva Johansson, hem tornat a reclamar l’obertura del pas fronterer del Coll de Banyuls, el tancament del qual perjudica greument la vida i desenvolupament econòmic i social de catalans del nord i del sud. També hem manifestat la nostra decepció davant de les respostes evasives […]

Demanem explicacions sobre la tragèdia de Melilla

Arran de la mort de desenes de migrants a Melilla i les felicitacions de Pedro Sánchez a la policia marroquina i espanyola, els eurodiputats demanen explicacions a la Comissió Europea i proposen una missió de la Delegació del PE per les relacions amb el Parlament Panafricà per esclarir els fets.

Boicot als Jocs Olímpics de Beijin 2022

Conjuntament amb 63 eurodiputats hem signat una carta a favor del boicot polític i diplomàtic als Jocs Olímpics d’hivern 2022 a Beijing. No podem legitimar un estat que viola sistemàticament els drets humans i persegueix les minories nacionals.

Demanem una reunió al comissari Reynders després de la seva reunió amb SCC

Hem demanat a Didier Reynders una reunió per parlar sobre l’estat de dret, la qualitat de la justícia espanyola i el seu efecte sobre el català. Després de la seva reunió amb Societat Civil Catalana -tot i els seus vincles amb l’extrema dreta- esperem que la Comissió Europea escolti totes les opinions.

La situació dels Drets Humans a Myanmar

After the military coup in Myanmar of 1 February 2021, “thousand of refugees fled the country to Thailand” or India, fleeing the new military junta’s repression. On top of that, more than one million Rohingya are still living in refugee camps in Bangladesh, whose government has announced plans to forcibly reallocate 100.000 Rohingya refugees to […]